DruštvoPolitika

GIK: Proglašene dve izborne liste u Novom Pazaru

Od raspisivanja izbora do danas kandidaturu za predstojeće lokalne izbore u Novom Pazaru Gradskoj izbornoj komisiji predale su dve liste: ‘’Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’’, i ‘’Akademik Muamer Zukotlić – Stranka pravde i pomirenja’’. Rok za predaju lista je 10.april.

Prema oceni predsednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića, predizborne aktivnosti u Novom Pazaru se odvijaju regularno i sve odluke se za sada donose jednoglasno.

”Mi smo odmah nakon raspisivanja izbora krenuli u rad. Do sada smo imali 4 sednice na kojima smo odradili ono što je zakonom predviđeno. Odredili smo rokovnik, dali smo izborni material onima koji su do sada bili zainteresovani i proglasili smo dve izborne liste”, rekao je predsednik Gradske izborne komisije u Novom Pazaru Radoslav Milić. On je izrazio uverenje da će na predstojećim lokalnim izborima biti manje lista u odnosu na predhodne.

Osim dve već proglašene liste, kandidaturu su najavili i iz Srpske napredne stranke i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Rok za predaju lista je 10. april. Kada se završi postupak predaje dokumentacije, kako objašnjava Milić, kandidovane liste će dobiti svoj broj po datumu proglašenja. Za sada je izvesno da će na glasačkom listiću u Novom Pazaru lista ‘’Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić’’ biti pod rednim brojem 1, dok će pod rednim brojem 2 biti lista ‘’Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja’’.

S.Lj.

Podeli