Servisne informacijeVesti

Topljenje sneg pravi probleme na kolovozima u pojedinim delovima Srbije

Na putevima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja, saopštili su jutros JP “Putevi Srbije”.

Tokom noći snežnih padavina bilo je i u jugoistočnim krajevima Srbije na području Zaječara i Negotina, gde u planinskim predelima ima mestimično raskvašenog snega po putu.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja – deonice na kojim ima snega i preporučuje se oprezna vožnja:

I B-29, Granica PZP Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

II A-175, Mionica – Breždje – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

II A-203, Doljeviće – Pazarište – Tutin – Mehov krš, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

II A-210, Jošanička Banja – Kopaonik, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Vranja, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Požege, Vranja, Zaječara.

Tanjug

A. Ni.

Podeli