PolitikaVesti

SDA: Šarčević da se izvini Bošnjacima

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro osuđuje, kako navode, pokušaje srpskog ministra Mladena Šarčevića i Muamera Zukorlića koji, tvrde u SDA, koordiniranim akcijama pokušavaju da ponize Bošnjake.

’’Velikosrpski režim uz saglasnost i podršku svojih poslušnika u Sandžaku koristi svaku priliku da iskaže pretnje i neprijateljstvo prema Bošnjacima i da negiraju postojanje bosanskog jezika.

Srpski ministar Šarčević je juče zloupotrebio govornicu Skupštne Srbije da izrazi mržnju i neprijateljstvo prema bošnjačkom narodu i javno pozvao na nepoštovanje Ustava i zakona koji garantuju Bošnjacima pravo na obrazovanje na maternjem bosanskom jeziku i pismu’’ navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.

Na ovaj način, kako ističu u toj stranci, velikosrpski režim i njegovi poslušnici iz Sandžaka, pretnjama sa skupštinske govornice, putem medija i širenjem dezinformacija preko srpskih tajnih službi vrše konstantan pritisak na zaposlene i roditelje dece u Sandžaku da odustanu od svojih prava.

’’Pozivamo srpskog ministra Šarčevića da se izvini Bošnjacima zbog negiranja bošnjačkog nacionalnog identiteta i da prestane sa konstantnim pritiscima na roditelje i zaposlene u obrazovnim institucijama u kojima se deca obrazuju na maternjem bosanskom jeziku.

Stranka demokratske akcije Sandžaka će preduzeti sve raspoložive mere da zaštiti Ustavom i zakonom zagarantovana prava bošnjačkog naroda u Sandžaku’’ poručuju iz te stranke.

Podeli