DruštvoVesti

Iz Medžlisa IZ u Srbiji priznali da su porušili berbernicu. Dugopoljac tvrdi: ”Lokal je moj”

Iz Medžlisa Islamske zajednice u Srbiji saopštili su da je građevinska služba Islamske zajednice u jutarnjim satima otklonila, kako navode, nelegalno podignuti objekat na vakufskom zemljištu u dvorištu Arap džamije radi izvođenja predviđenih restauratorskih radova.

U saopštenju se navodi i da su sve tvrdnje korisnika tog objekta o navodnom vlasništvu nad tim  vakufom  neistinite, kkao se navodi, sa ciljem pokušaja otimanja vakufske imovine, a u saopštenju je priložen i posedovni list.

Nešto ranije danas , vlasnik berbernice koja je srušena Ramiz Dugopoljac izjavio je za RTV Novi Pazar da je lokal u vlasništvu njegove porodice od 1970. godine, te da on sam kao berberin radio od svoje petnaeste godine, a zanat je nasledio od dede i oca.

”Gotovo 45 godina sam radio bez ikakvih problema, ali su u poslednje vreme počeli pritisci i pretnje ljudi iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji da se iselim iz lokala” kaže Dugopoljac.

Sve je, kaže prijavljivao policiji.

Za lokal koji je kupio njegov otac i koji se sada vodi na njega, uredno je plaćao porez i dažbine.

Kako IZ u Srbiji pokušava da ospori vlasništvo nad tim lokalom, objašnjava Dugopoljac, pokrenut je sudski postupak u toku kojeg je dostavio sva neophodna dokumenta koja, tvrdi, dokazuju njegovo vlasništvo nad lokalom.

’’ Čekao sam da sud donese presudu, ali su oni očigledno znali da ne mogu pobediti na sudu pa su rešili na ovaj način da otmu ono što je moj otac časno i pošteno kupio’’ kaže Dugopoljac i poručuje da tako nešto neće dozvoliti.

Dugopoljac je takođe kazao da je berbernica porušena bagerom, po nalogu, čelnika Islamske zajednice u Srbiji.

O rušenju je saznao jutros kada ga je, priča Dugopoljac, obavestila policija.

Inače, ovaj događaj uznemirio je Novopazarce. Veliki broj građana našao se jutros u prvomajskoj ulici, koja je u tom delu zatvorena za saobraćaj, pa vozila sada saobraćaju alternativno, poprečnim ulicama prema magistrali. Na lice mesta izašle su jedinice policije i vatrogasci.

 

 

Senada Kalić

Podeli