DruštvoVesti

Novi Pazar posebno predstavljen u najposjećenijem danu Sajma turizma

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma svoje turističke potencijale predstavio je Novi Pazar na tradicionalnom događaju, takozvanom danu Pazara. Štand ovdašnje Turističke organizacije bio je najveća atrakcija u hali 4 u najposećenijem danu.

Posetioci Sajma bili su u prilici da na novopazarskom štandu uživaju u zanimljivom kulturno umetničkom programu, probaju specijalitete iz ovog kraja i upoznaju se sa bogatom turističkom ponudom od kulturno historijskih znamenitosti, preko manifestacija i ostalih osobenosti Novog Pazara.

Među najljepšim i najbolje osmišljenim štandovima ove godine bio je štand Turističke organizacije Novi Pazar, prema mišljenju mnogobrojnih posjetitelja sajma. Turistička organizacija je na veoma originalan način predstavila sam grad, tradiciju i sve ono što mogu posjetiti, vidjeti doživjeti svi oni koji se odluče da posjete Novi Pazar.

Direktor Regionalnog pozorišta Novi Pazar Seadetin Mujezinović posjetioce novopazarskog štanda upoznao je sa manifestacijama koje se tokom godine održavaju u Novom Pazaru, a koje privlače veliki broj domaćih i stranih turista. On je goste štanda Nocog Pazara upoznao i sa bogatstvima Grada, a kao najveće izdvojio ljude, njihove kvalitete i domaćinski odnos prema turistima.

Štand Novog Pazara tokom dana obišli su mnogi zvaničnici, celokupni program pratile su između ostalih, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, narodna poslanica Jasmina Karanac, od estradnih umjetnika štand našeg grada najviše se dopao Nedi Ukraden koja je pratila kulturno zabavni program i degustirala specijalitete našeg kraja.

U kulturno zabavnom dijelu programa Novi Pazar su predstavili KUD Ras i sestre Čavić- Trio akustik.

Ovogodišnji Sajam turizma pod sloganom “Put pod noge”  završava se u nedjelju, okupio je preko 900 izlagača a očekuje se da broj od 70 hiljada posjetilaca bude premašen.

A. Ni.

Podeli