Categories: DruštvoVesti

Građevinska sezona i pre sezone

U Novom Pazaru se ranije, pre zvanične sezone počelo sa infrastrukturnim radovima. Prolepšanje vremena znatno je uticalo da se ubrza sa nastavkom radova, pa su tako radnici i mehanizacija danas bili angažovani na radovima na rekonstrukciji Ulice Rasima Halilovića. Na sređivanju novopazarskih ulica uporedo se radi na još osam lokacija u gradu.

Počela je potpuna rekonstrukcija jedne od najstarijih ulica u gradu, Ulica Rasima Halilovića. Meštani poznatog domskog sokaka obradovali su se što će kako kažu kada se radovi završe, dobiti bolju putnu I komunalnu infrastrukturu.

Početak radova u Ulici Rasima Halilovića i na još osam lokacija u gradu samo su najava intezivne građevinske sezone I velikih infrastrukturnih projekata u Novom Pazaru, rekao je pomoćnik gradonačelnika zadužen za infrastrukturu Nihad Hasanović. On dodaje da se sa započetim i nezavršenim projektima od prošle godine nastavilo ove te će svi najavljeni i planirani radovi biti završeni.

“Sa prvim lepim danima putari su se organizovali i na terenu su. Radovi su počeli u Ulici Rasima Halilovića, čije smo sređivanje najavljivali i ići će seo redom ulica Jugovića, Osmana Đikića itd. Konkretno se radi na još osam mesta u gradu, u Sandžačkoj ulici na Hadžetu, Koste Racina, radi se i na lokalnim putevima intezivno, gde se završavaju pripremni radovi za asfaltiranje ulice u Muru do Zaguljače. Započeti su radovi i od Požege do Sitnića od Ivanče ka Baletićima, u MZ Rajčinoviće, Dojeviće. Nastavak od Mura do Paralova, to su 16 ulica, koje izvođači nisu uspeli da završe prošle godine, preneli su u ovu godinu. Ovih dana i radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” počeće sa pripremnim radovima, pre svega da završe ulice oko Autobuske stanice, Omladinsku, Moskovsku, Stane Bačanin, ali će raditi i na još osam planiranih lokacija. Za te poslove će im trebati 15 dana da završe kada će se stvoriti uslovi za ulazak putara. Mislim da ćemo do kraja aprila završiti svih šesnaest ulica, a onda ćemo krenuti sa realizacijom plana za 2020.godinu, koji smo vredno spremili tokom zime u saradnji sa meštanima sa kojima smo intezivno razgovarali na terenu i u gradskoj upravi. U planu je da se uradi još 62 ulice, za kojih je izdvojeno negde oko 404 miliona dinara” rekao je Hasanović.

On je dodao da je u proteklih 12 godina otkada Sandžačka demokratska partija čini okosnicu vlasti, zajedno sa koalicionim partnerima urađeno mnogo, te da će istim intezitetom raditi i ubuduće.

Narednih dana očekuje se otvranje još nekoliko gradilišta kada će se građevinska sezona još više intezivirati.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

13 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago