DruštvoVesti

Produžen konkurs za učitelje i đake ”Dva lica sunca”

Zbog produženja raspusta za osnovce, rok za prijavu na konkurs „Dva lica sunca” produžen je do 7. marta 2020. godine. Konkurs je raspisan 20. januara 2020.godine, a prvobitni rok za predaju konkursnog materijala bio je 28. februar.

Organizatori konkursa koji se sprovodi u okviru kampanje “Zaštita za sve” – Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije – pozivaju učitelje i đake osnovnih škola na teritoriji Republike Srbije da iskoriste produženje roka, pokažu svoju kreativnost i osvoje vredne nagrade.

Cilj edukativne kampanje i konkursa “Zaštita za sve” je podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

Konkursni zadatak za učiteljice i učitelje podrazumeva da na osnovu znanja, materijala za rad sа đacima i formulara koje dobiju kroz online edukaciju koja je dostupna na sajtu kampanje www.zastitazasve.rs i Ministarstva prosvete, osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima i animiraju ih da pripreme radove na temu „Dva lica sunca“, na osnovu kojih za svoju školu mogu osvojiti UV indikatore, specijalne merače sunčevog zračenja.

Pet odeljenja učiteljica i učitelja čije nastavne metode na zadatu temu konkursna komisija proglasi najboljim, biće nagrađeno jednodnevnim izletom tokom kog će učestvovati na takmičenju u znanju o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca. Odeljenje koje pobedi na takmičenju osvojiće nagradu za opremanje učionice u protivvrednosti 250 000 dinara.

Na konkursu mogu da učestvuju odeljenja prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u Republici Srbiji i učitelji koji prođu online edukaciju na temu odgovornog ponašanja na suncu. Na konkursu ne mogu učestvovati škole koje su prošle godine na istoimenom konkursu osvojile nagrade.

Detaljne informacije o konkursu, formulari i materijali za rad sa đacima mogu se preuzeti na stranici www.zaštita. Popunjene formulare i konkursne materijale potrebno je poslati na mejl konkurs@zastitazasve.rs do 7. marta 2020. godine.

Podeli