DruštvoVesti

Pri kraju prva faza rekonstrukcije škole “Bratstvo”

Već deset dana traju radovi na rekonstrukciji osnovne škole “Bratstvo” koji će biti gotovi za 450 dana. Obilazeći ovu školu gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da će ova godina biti rekordna po ulaganjima u obrazovanje.

“Milijardu dinara će ove godine biti uloženo u rekonsktrukciju dve škole, ove “Bratstvo” i škole “Desanka Maksimović” a odvojen je novac i za kupovinu placa gde će se naredne godine graditi još jedna osnovna škola, i to u naselju Šutenovac. Na taj način žemo rasteretiti školu “Vuk Karadžić”u koju ide preko 2000 đaka” – rekao je Biševac.

Prva faza radova na rekonstrukciji osnovne škole Brastvo pri kraju je, a druga počinje odmah – najavio je direktor osnovne škoel Bratstvo Dejan Kulundžić istakavši da će do 2.marta prizemlje škole biti sredjeno i pripremljeno za nastavak školske godine.

Kompletna rekonstrukcija škole obuhvatiće promenu fasade, elektroinstalacija, grejanja, stolarije, mokrih čvorova, stepeništa, krova, ali izgradnju šest novih učionica, četiri kancelarije i lifta za učenike sa posebnim potrebama. Takodje, škola će dobiti i bazen, dimenzija 25 sa 12 metara, Rekonstrukciju škole na tenderu je dobila novosadska firma G.A.T. a novac je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja.

K. R.

Podeli