Društvo

Porodica ubijenog Fahrudina Skarepa traži pravdu

Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, optuženom da je krajem septembra 2017.godine ubio dvadesetdvogodišnjeg Fahrudina Skarepa, počinje 28.februara u Višem sudu u Užicu. Na konferenciji za novinare, koja je održana danas u Novom Pazaru, otac ubijenog, Jusuf Skarep i direktor NVO ”Zambak” iz Tutina Naser Bakić izrazili su nezadovoljstvo postupanjem viših tužilaštava u Novom Pazaru i Užicu, te ukazali na nepravilnosti istražnog postupka.

Porodica ubijenog Fahrudina Skarepa i tutinska NVO ”Zambak” izražavaju nezadovoljstvo prekvalifikacijom krivičnog dela sa ubistva na ubistvo na mah, za koje je zaprećena znatno manja kazna. Oni takođe traže da se optužnica proširi na još trojicu policajaca, koji su bili sa Beloicom kada je počinjen zločin.

”Moj sin nije bio švercer i u njegovom vozilu nije pronađena nikakva roba. On je te večeri krenuo sa drugom kod devojke u Dolovo. Tražimo da se proširi optužnica na sve one koji su bili u kolima”, rekao je Jusuf Skarep. On je optužio bivše rukovodioce Policijske stanice u Tutinu da se bave kriminalnim aktivnostima istakavši da su pokušali da u to uključe i njegovog sina.

Izražavajući nezadovoljstvo načinom vođenja istrage, veštačenjem i nedostatkom dokaza, otac ubijenog mladića tvrdi i da je Više tužilaštvo falsifikovalo njegovu izjavu, te da njega niko nije pozvao u sud, policiju niti u tužilaštvo.

Glavni pretres o slučaju ubijenog Fahrudina Skarepa, zakazan je za 28. februar pred Višim sudom u Užicu.

S.Lj.

Podeli