DruštvoVesti

Odigrana utakmica fudbalske reprezentacije regiona osoba sa Daunovim sindromom i funkcionera

U Novom Pazaru održan je fudbalski turnir „Svi za sport, sport za sve“. U okviru te sportske manifestacije odigran je meč regionalne fudbalske reprezentacije osoba sa Daunovim sindromom i ekipe funkcionera. Na meču je viđeno čak 18 pogodaka.

Tokom priprema za Evropsko prvenstvo za osobe sa Daunovim sindromom u malom fudbalu koje će se održati u Turskoj, u Novom Pazaru je odigran turnir i pripremna utakmica regionalne fudbalske reprezentacije osoba sa Daunovim sindromom sa funkcionerima, direktorima javnih preduzeća i ustanova i gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Za reprezentaciju regiona, pored četiri igrača iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore nastupiće isto toliko fudbalera iz Novog Pazara. Oni su danas na terenu pokazali svoja umeća i za svoje timove postigli više golova.

Reprezentativci su u Novi Pazar na pripreme stigli u pratnji roditelja. Od njih još jedna poptvrda da je ovo Grad velikih domaćina i otvorenog srca.

Takmičenje će se održati u aprilu, a momci vrijedno i predano treniraju, uz nadzor stručnjaka i trenera.

Gosti gradonačelnika prije odigravanja utakmice bili su predstavnici udruženja “Code” i njihovi članovi te reprezentativci iz Crne Gore, njihovi roditelji i predstavnici organizacija koje okupljaju osobe sa Daunovim sindromom iz te zemlje.

A. Ni.

Podeli