Sport

Novopazarac Prvoslav Lešević najbolji dopisnik u Srbiji

Dopisnik Sportskog žurnala iz Novog Pazara Prvoslav Lešević proglašen je danas za najboljeg dopisnika u Srbiji za 2019. godinu, u tradicionalnom izboru Udruženja sportskih novinara Srbije (USNS).

Leševiću je nagrada uručena na svečanosti u Galeriji Radio televizije Srbije.

USNS izabralo je i najbolje sportiste u Srbiji za prošlu godinu, a laureati su prvi teniser Novak Đoković i najbolja odbojkašica Evrope Tijana Bošković.

Novinar portala Mocart sport Predrag Dučić dobio je nagradu “Zlatno pero” za najboljeg novinara u štampanim i elektronskim medijima, dok je “Zlatni miktofon” zaslužio komentator Sport kluba Nebojša Višković.

Miljana Rogač iz Večernjih novosti najbolja je među mladim novinarima, nagrada “Branka Prelević” za doprinos u razvoju ženskog novinarstva dodeljena je Olgici Nikolić iz Danasa, dok su nagradu “Životno delo” dobili dugogodišnji novinar Večernjih novosti Jovan Sekulić, reditelj RTS Dragan Andrejević i posthumno novinar Sportskog žurnala Branimir Vasić.

Nagrada “Kamera godine” našla se u rukama Pavla Ilića za serijal “Zlatni momci”, Stefan Bendić iz RTS pobedio je u kategoriji ekskluzivnih televizijskih priloga, a dokumentarac “Zlatni momci” doneo je Vladimiru Pajiću i Aleksandru Miletiću priznanje u kategoriji televizijskih poduhvata.

Željko Vučković iz Tanjuga nagrađen je za ekskluzivnu vest godine, a Dragan Pejić za pisani izdavački poduhvat “Čajetina pod obručima”.

M. Minić

Podeli