IZBACITE VIRUSE, OJAČAJTE IMUNITET! Očistite creva, jetru i krvne sudove pomoću ovog MAGIČNOG POVRĆA!

Cvekla sadrži ogromnu količinu korisnih elemenata u tragovima koji zasićuju organizam. Takođe je bogata vlaknima koja pozitivno deluju na organe i krvne sudove, digestivni trakt i oslobađa jetru od toksina. Detoksikacija vaskuolarnog sistema pomoću cvekle, sprečiće razne bolesti

Šta može cvekla?

Puna je vitamina, gvožđa – normalizuje sastav krvi;
Puna je pektina – čisti loš holesterol, vraća elastičnost krvnim sudovima, bori se protiv bakterija.
Sadrži betain – optimizuje metabolizam, blokira stvaranje tumora;
Puna je magnezijuma – snižava krvni pritisak, pomaže nervnom sistemu;
Ima mnogo vlakana – sprečava opstipaciju, eliminiše patogene;
Organske kiseline – ubrzava peristaltiku i varenje.

Shutterstock

Kako očistiti krve sudove cveklom?

Jedite salate, sokove i čajeve od cvekle.

Pripremite tinkturu: 1 kg cvekle, izrendajte pa u nju sipajte 3 litra vode, dodajte malo koprive i rena. Ostavite da odstoji preko noći pa procedite i pijte 3 do 4 puta dnevno, mesec dana. Svaki dan novo povrće stavljajte u vodu.

Isti efekat ima ako 45 grama cvekle očistite i izrendate, pa dodajte 20 grama brusnice i nalijete hladnu vodu. Ostavite dva sata da odstoji, a zatim procedite dodate med i pijete dobijeni sok, pola sata pre jela.  

Salata od sveže cvekle imaće isti učinak. Samo izrendajte cveklu, začinite je i jedite je svaki dan tokom 2 nedelje, a nakon toga napravite pauzu.

Shutterstock

Kako očistiti creva cveklom?

Postoje dve varijante: jedna je da svaki dan jedete po jednu kuvanu  cveklu kao salatu.

Druga varijanta je da izrendate cveklu, malo đumbira i dodate malo ruzmarina, pa sve prelijete sa haldnom vodom. Ostavite da odstoji par sati, procedite i pijete taj sok u toku dana. 

Samo na ovaj način iz creva možete da izbacite toksine, so i masti.

Kako očistiti jetru sa cveklom?

Da biste očistili jetru, jedite cveklu i kefir. Ovo je izuzetno efikasno, ali i agresivno čišćenje jetre. Tokom dana morate da pojedete  kilogram kuvane cvekle, i popiti oko litar kefira dnevno. Nikako ne pijte kefir dok jedete cveklu. Podelite ovo u pet do šest obroka. Takođe morate da pijte 1 litar čiste vode tokom dana.

IZVOR: INFORMER

 

Podeli