Paunović: Glas žene u SDP-u se jasno čuje

Članice Sandžačke demokratske partije razgovarale su u Novom Pazaru sa potpredsjednicom SDP Srbije Suzanom Paunović o značaju učešća žena u politici i donošenju bitnih odluka. Paunović je ocijenila da, prava za koja se zalažu mnogi političari i stranke i danas, žene u SDP uživaju godinama unazad.

Prema ocjeni potpredsjednice SDPS Suzane Paunović, Forum Žena Sandžačke demokratske partije Novi Pazar jedan je od najaktivnijih i najbrojnih. Ona je istakla da je od važnosti aktivizam žena u politici a da u toj stranci žene sve ideje i planove realizuju uz podršku svih organa stranke, te da se glas žene u toj stranci jasno čuje.

Prema ocjeni članice Foruma žena SDP Fatime Durović, žene u toj stranci jednako odgovorno obavljaju zahtjevne poslove i nižu uspjehe na svim nivoima vlasti, a da su u svakom slučaju podržane od strane rukovodstva partije.

Iz Foruma žena SDP najavili su realizaciju brojnih aktivnosti i važnih projekata, s obzirom da se tom organu stranke svakodnevno priključuje veliki broj novih članica.

A. Ni.

 

Podeli