Dodeljen počasni doktorat prvom čoveku Muslimanske svetske lige

Alfa BK univerzitet dodelio je titulu počasnog doktora nauka dr Muhamedu bin Abdul-Kerimu el Isi, generalnom sekretaru Muslimanske svetske lige – Rabite.

U obrazloženju je navedeno da je El Isi ovo značajno priznanje uručeno zbog “izuzetnog doprinosa i posvećenosti na polju međuljudske tolerancije i razumevanja među ljudima i religijama u svetu”.

Generalni sekretar Muslimanske svetske lige El Isa zahvalio je na izuzetnoj počasti koja mu je priređena.

”Želim da iskažem zadovoljstvo i oduševljenje što sam ovde sa vama. Zaista osećam veliku privilegiju da sam ovim činom postao član porodice Alfa BK univerziteta i zahvalan sam na ukazanom poverenju. Ova počast biće dodatna motivacija i obaveza na mojim plećima da aktivnosti koje sam do sada sprovodio ubuduće sprovodim sa mnogo više energije i elana. Počašćen sam i mudrim rečima koje sam ovde čuo, kao i time što mi je doktorat dodeljen na Univerzitetu na kojem rade i deluju veoma uticajne intelektualne ličnosti. Privilegija je za mene i to što se osobe koje su pre mene dobile počasne doktorate smatraju osobama od ideja, znanja i umeća na svetskom nivou” podvukao je El Isa.

Poruku prisutnima uputio je i reis-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

”Dok smo išli ovamo razmišljao sam o dve stvari. Prva je šta znači zdrava porodica i kakve sve blagodati joj Bog daje. Jedna od takvih blagodati je definitivno i ovaj Univerzitet koji okuplja i promoviše dobre ljude i dobre vrednosti. Druga poruka koju želim da uputim je da je u islamskoj filozofiji svojstvo života izjedančeno sa svojstvom znanja. Kada ljudi shvate šta stvarno znači Muslimanska svetska liga – Rabita, biće ponosni i srećni što su bili svedoci ovom danu i ovom trenutku”

Svečanosti su prisustvovali brojni ambasadori, članovi diplomatskog kora, i profesori Alfa BK univerziteta.

Podeli