Sport

Biševac: Rezultati Elzana Bibića kruna dobrog rada

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su vrhunski rezultati atletičara Elzana Bibića, koji je tri puta rušio državne rekorde u dvorani na 3.000 i 1.500, posledica dobrog rada u pazarskom atletskom klubu.

“Čestitam Bibiću i njegovom timu na dvoranskim rekordima istrčanim na mitinzima u Nemačkoj, Češkoj i Austriji. U odličnoj je formi. Srušio je rekord Dragana Zdravkovića na 3.000 metara star 37 godina, a potom je ostvario još kvalitetniji rezultat na toj deonici, koji mu je doneo prvo mesto na ovogodišnjim evropskim listama”, rekao je Biševac na prijemu u čast mladog atletičara.

“Fantastično je otvorio olimpijsku godinu, u kojoj ima mnogo velikih takmičenja. Naš je čest gost zahvaljujući rezultatima i siguran sam da će nas obradovati još mnogo puta. Ovo je najbolja prezentacija grada i države. Od njega ne očekujemo samo učešća na najvećiim manifestacijama, već i medalje”, dodao je on.

Bibić je uspešnu seriju počeo na reprezentativnom tromeču Srbije, Hrvatske i Slovenije, pre tri sedmice u Novom Mestu.

“Drago mi je zbog obaranja rekorda. Grad Novi Pazar i gradonačelnik prepoznaju naše rezultate i nagrađuju ih. Sledi šampionat Balkana u Istanbulu, gde ću braniti zlato na 1.500 metara. Iza sebe imam dobre pripreme i nadam se da ću ostvariti ono što želim”, naveo je Bibić.

Trener Rifat Zilkić izrazio je zadovoljstvo jer je Bibić na mitinzima u Ostravi i Lincu ispunio kriterujume za Svetsko dvoransko prvenstvo, ali i žaljenje što je termin tog takmičenja u Nanđingu pomeren za 12 meseci.

“Rezultat od 7:45,57 minuta na 3.000 metara prvi je u Evropi, a 3:38,94 četvrto je ostvarenje na 1.500 metara. To je kapitalno za grad i Atletski savez Srbije, takođe i ulazna karta za finala najvećih takmičenja, a možda najava medalja. Ove godine očekuju nas Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo u Parizu”, kazao je Zilkić.

On je najavio da će Bibić do kraja februara trčati i na mitinzima Svetskog indor tura u Lilu i Madridu.

M. Minić

Podeli