PolitikaVesti

Škrijelj (SDA): Usvajanje Platforme za status Sandžaka minimum za početak saradnje sa drugim partijama

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj izjavio je na konferenciji za medije danas da će organi ove partije uskoro doneti odluku o njihovom učešću ili bojkotu predstojećih izbora u Srbiji. On je istakao i da je svaka priča o izborima u kojima Sandžak nije zasebna izborna jedinica prljava igra vladajućeg režima. Škrijelj je rekao i da će se danas predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin u Beogradu razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku Žozefom Borelom Fontelosom a glavna tema razgovora biće uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.

“Minimum za biološki opstanak Bošnjaka, ali i za saradnju SDA Sandžaka sa drugim političkim strankama je prihvatanje Platforme za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak. Mi smo pre šest meseci pozvali sve sandžačke političke stranke da se izjasne o ovoj platformi, međutim do danas to niko nije učinio“, rekao je Škrijelj.

Škrijelj je podsetio da je SDA Sandžaka još 28. jula 2019. godine usvojila Platformu za rješavanje statusa Sandžakaa te da je ta ista platforma dostavljena svim političkim strankama u Sandžaku, državnim organima Srbije i Crne Gore i predstavnicima međunarodne zajednice kao predlog za trajno rešenje svih teritorijalnih i političkih sporova između susednih država i naroda na Balkanu.

“Bošnjački narod u Srbiji ima mnogo problema i veliki broj nerešenih pitanja koja manjinski Akcioni plan za pristupanje Srbije Evropskoj uniji u potpunosti ignoriše. U ovakvoj srpskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak“, rekao je generalni sekretar SDA Sandžaka.

Podeli