Društvo

Ponovljen javni poziv za izbor korisnika IRL i povratnika po readmisiji

U okviru projekta „Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika”, raspisan je javni poziv za izbor korisnika u cilju dodele montažnih kuća i građevinskog materijala. Projektom su obuhvaćena interno raseljena lica i povratnici po osnovu Sporazuma o readmisiji.

Grad Novi Pazar je u okviru projekta “Novi Pazar za bolje uslove života interno raseljenih lica i povratnika” po readmisiji raspisao novi javni poziv za izgradnju tri montažne kuće i dodelu 4 paketa građevinskog materijala istakao je član Gradskog veća Fevzija Murić.

“Reč je o ponovljenom javnom pozivu koji je raspisan 23. januara i traje do 6.2.2020. godine. U okviru poziva dodeljuje se 3 montažne kuće od kojih dve za interno raseljena lica i jedna za povratnike po Sporazumu o readmisiji. Projektom je obuhvaćena i dodela 4 paketa građevinskog materijala – dva za interno raseljena lica i dva za povratnike po Sporazumu. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sva interno raseljena lica i povratnici iz inostranstva koji su vraćeni posle 01.01.2008.godine”, kazao je koordinator projekta i član Gradskog veća Fevzija Murić.

Projekat finansira Evropska unija kao deo šireg programa “EU podrška održivim rešenjima za interno raseljene i reintegraciju povratnika”, a relizuje Grad Novi Pazar u partnerstvu sa Muslimanskim humanitarnim društvom „Merhamet – Sandžak“.

Javni poziv je objavljen na zvaničnoj stranici Grada Novog Pazara, kao i na web stranicama Povereništva za izbeglice i migracije i MHD Merhamet- Sandžak“.

A. Ademović

 

 

Podeli