DruštvoVesti

PRIZNANJE ZA RAD: Gradonačelnik Nihat Biševac dobitnik velikog priznanja Ministarstva prosvete

Gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu dodeljeno je tradicionalno priznanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je namjenjeno pojedincima i ustanovama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. To priznanje njemu je u Vladi Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, i to za veliki doprinos poboljšanju uslova rada u predškolskim ustanovama i ustanovama obrazovanja, i afirmaciji uspješnih učenika i prosvjetnih radnika grada Novog Pazara.

Kako je obrazloženo, priznanje je gradonačelniku Biševcu dodjeljeno za veliki doprinos poboljšanju uslova rada u ustanovama obrazovanja, kao i za afirmaciju uspješnih učenika Novog Pazara. Kao gradonačelnik Novog Pazara uložio je ogroman trud za poboljšanje materijalnog statusa predškolskih ustanova, ustanova obrazovanja, prosvjetnih radnika i učenika.

Godinama uspješno djeluje u korist svog rodnog Novog Pazara i zemlje. Škola, mladi, njihovo obrazovanje i njihov napredak u središtu su njegove pažnje. Kada je postao gradonačelnik Novog Pazara postavio je prioritet, obrazovanje djece i izgradnja novih i obnavljanje postojećih školskih infrastruktura i objekata.

“Trudili smo se da ulažemo što više u obrazovanje, Ministarstvo je to prepoznalo. Gradili smo škole, mnoge rekonstruisali, stipendirali  najbolje studente i đake, ulagali u  unapređenje nastavnih procesa”, rekao je gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac.

On je ponovio da je najbolja investicija za budućnost ulagati u mlade i obrazovanje,  i  dodao da će Novi Pazar nastojati da i dalje bude među gradovima u Srbiji koji najviše ulažu u obrazovni sistem. On je zahvalio i svima koji su u tome Gradu pomagali, kao i Ministarstvu prosvete.

Kako se dalje dodaje, Biševac je stalnim kontaktima sa državnim organima, inostranim partnerima i privrednicima obezbjedio za školstvo u Novom Pazaru više od milijardu dinara.

Čestitajući dobitnicima ministar Šarčević je ocjenio da je Svetosavska nagrada jedno od najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija mogu dobiti.

Svetosavskim priznanjem nagrađeno je 28 kandidata u više kategorija.

A. Ni.

 

 

 

 

 

 

Podeli