Društvo

Polugodišnja izložba učeničkih radova u Školi za dizajn

Tradicionalna polugodišnja izložba učeničkih radova u Školi za dizajn tekstila i kože bila je još jedna prilika da najtalentovaniji učenici široj javnosti predstave svoje radove. Na izložbi su uručene nagrade autorima najboljih radova ovogodišnjeg likovnog konkursa ”Crtež”.

Pripreme za polugodišnju izložbu trajale su od početka školske godine. Ova tradicionalna manifestacija, po oeceni mnogih, ispostavlja se kao najbolji način da talentovani učenici i njihovi profesori široj javnosti predstave nove obrazovne profile i školu uopšte. Izložba je, kaže direktor, ponos škole ali i čitavog grada.

”To je doprinos rada naših učenika, koleginica i kolega, koji rade sa velikim entuzijazmom. Takođe moram da istaknem naše dizajnere i likovne umetnike i posebno da pohvalim talentovanu decu. Već treću generaciju smo upisivali tehničara dizajnera grafike i oni na ovaj način pokazuju šta znaju, umeju i mogu. Ja sam ponosan, ponosna je škola ali i grad uopšte”, kazao je direktor Škole za dizajn tekstila i kože Meho Camović.

Osim radova učenika Škole za dizajn tekstila i kože izloženi su i radovi učenika osnovnih škola iz Novog Pazara, Raške, Tutina i Sjenice, prispelih na ovogodišnji konkurs. Bilo ih je oko 150. Odlukum stručnog žirija u sastavu: mr slikarstva Senada Gorčević, grafički dizajner Ajla Nikšić i mr slikarstva Bekim Mehović, osvojila je učenica OŠ Rifat Burdžević Tršo, Ajša Murić.

S.Lj.

Podeli