DruštvoPolitikaVesti

Mladi SDP: Novi Pazar ne zaboravlja hrabrost Srđana Aleksića

Polaganjem cveća na trgu u Novom Pazaru Forum mladih Sandžačke demokratske partije obeležio je 27 godina od pogibije Srđana Aleksića.Mladi ove partije su poručili da će se hrabrost tog mladića večno pamtiti.

I ove godine grad Novi Pazar odao je počast Srđanu Aleksiću heroju iz Trebinja, koji je život izgubio spasavajući svog prijatelja Bošnjaka. Kako su istakli mladi Sandžačke demokratske partije, koji su polaganjem cveća na trgu obeležili godišnjicu smrti ovog hrabrog mladića, građani Novog Pazara nikada neće zaboraviti njegov ljudski podvig I zauvek će ceniti njegovu žrtvu.

“Nama u Forumu mladih Sandžačke demokratske partije Srđan Aleksić je insipiracija, simbol herojstva, nesebičnosti i hrabrosti. Raznolikost je ono što nas čini ljudima, a upravo je Srđan Aleksić bio primer jednog takvog čoveka, Grad Novi Pazar, koji neguje multietničke vrednosti prepoznao je značaj jednog ovakvog herojskog čina u kojem je Aleksić I izgubio život. Čast nam je da smo na jedan ovakav način odali počast Srđanu Aleksiću I želja nam je da održimo sećanje na jednog ovakvog čoveka koji je izgubo život za svog prijatelja druge vere”, rekla je ispred Foruma mladih SDP-a Irma Binjoš.

Spomen-ploču ovom heroju iz Trebinja Srđanu Aleksiću, koji je svoj život dao da bi spasio sugrađanina Bošnjaka, Grad Novi Pazar postavio je 2016. godine.
Podsećamo ,pre 27 godina na današnji dan preminuo je Srdjan Aleksić, mladić koga su 21 januara zverski pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske u centru Trebinja, samo zato što je od ubistva odbranio svoga komšiju i prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja.

Aleksića su pretukli nakon što je pokušao da im se suprotstavi, pošto su tukli Glavovića. Zločinci su potom nasrnuli na Aleksića i kundacima ga pretukli, nakon čega je pao u komu i šest dana kasnije preminuo.

Sve se dešavalo u strogom centru grada, u blizini pijace i lokalne policijske stanice.

Podeli