DruštvoVesti

U zemljotresu u Turskoj poginulo 22, više od 20 nestalo

Broj žrtava snažnog zemljotresa koji je u petak pogodio istok Turske porastao je na 22, dok je procenjeno da je najmanje još toliko zarobljeno ispod ruševina, saopštili su zvaničnici.
Prema poslednjim podacima, povređeno je vise od 1.030 osoba, a spasilački timovi tragaju za nestalima na tri lokacije.
Zemljotres jačine 6,9 stepeni je pogodio tursku provinciju Elzig, a osetio se i u susednim zemljama, Siriji, Libanu i Iranu.
Prema podacima turske agencije za vanredne situacije, 18 osoba poginulo je u Elazigu, a još četiri u susednoj provinciji Malatija.
Povređeni su zbrinuti u bolnicama u regionu.
Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu rekao je da je ispod ruševina do sada izvučeno 39 osoba i da se još traga za najmanje 22 ljudi, javlja Rojters, prenosi Tanjug.
Epicentar zemljotresa koji, je pratilo još 390 potresa maje jačine, zabeležen je na dubini od 10 kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prestonice Ankare, saopštio je Evro-mediteranski seizmološki centar (EMSC).
Rojters navodi da je zemljotres pogodio zabačenu i relativno retko naseljenu oblast, tako da će turskim vlastima biti potrebno više vremena da procene tačnu štetu koju je načinio.

Izvor: Politika

Foto: (AP) Srušena zgrada u zemljotresu u Turskoj

 

Podeli