DruštvoVesti

U Raški otvorena fabrika za preradu otpadnih voda

Premijerka Srbije Ana Brnabić u pratnji ministra za zaštotu životne sredine Gorana Trivana i ambasadora EU u Srbiji Sema Fabricija i domaćina predsednika opštine Raška Ignjata Rakitića obišla je novu fabriku za prerardu otpadnih voda. Gradnja fabrike počela je pre godinu i po dana a u nju je uloženo oko šest miliona evra.

Predsednica Vlade je navela da će u narednih pet godina za izgradnju kanalizacione mreže i ovakve fabrike za preradu voda biti uloženo milijardu evra i da će 67 lokalnih samouprava dobiti nova postrojenja. Brnabić je rekla da je izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Raškoj Vlada sufinansirala sa 10 odsto u oblasti infrastrukturnih radova i 18 odsto u opremi.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da su za čistu sredinu neophodne čiste reke i najavio je izgradnju fabrika za preradu otpadnih voda na Kopaoniku i Jošaničkoj banji.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izrazio je zadovoljstvo zbog uspešno završenog projekta kojim će biti obezbeđena čista pijaća voda i savremeni sanitarni uslovi za preko 16.000 gradjana u tom području, ali i očuvanje vodotokova Zapadne Morave i Ibra.

K.R.

Podeli