KulturaVesti

“Ćiro” oduševio novopazarsku publiku

Autorska monodrama jednog od najpoznatijih glumaca u regiji Tarika Filipovića  – „Ćiro“, o životu Miroslava Ćire Blaževića izvedena je sinoć u novopazarskom Kulturnom centru. Predstava je priča o životu i karijeri ’’trenera svih trenera’’.

Ličnost Ćire Blaževića inspirisala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog i neponovljivog fudbalskog trenera. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno sine moj  dalo mu je neizbrisiv lični pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

“Ovo je prva predstava u mom životu koja je po ukusu svakoga. Imao sam preko 4 hiljade izvođenja različitih predstava tokom 12 godina. Međutim, komentari su od dobrog do genijalnog”, kazao je Filipović.

„Ćiro“ je Tarikov originalan projekt kojeg zajedno sa njim autorski potpisuje Antonio Gabelić, a producira ga Tarikov prijatelj i renomirani producent Tomislav Kašljević. U ovoj monodrami, Tarik Filipović, inače strastveni fudbalski navijač, progovara o tome što je Ćiro Blažević predstavljao za njega, kroz period odrastanja i sazrevanja.

“Ovo je priča o stvarnom životu jednog čoveka, koji je krenuo iz Travnika,  prekinuo uspešnu fudbalsku karijeru i radio sve i svašta”, objasnio je autor.

Osim fudbala u širem smislu, ovde je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna fudbalska veličina, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

Z. M.

 

Podeli