Društvo

Uredno grejanje – dugovanja i dalje velika

U jeku grejne sezone, kada i dnevne temperature ne prelaze nulu, korisnici Gradske toplane nemaju razloga za brigu – poručuju iz ovog javnog preduzeća. Iako tvrde da su obezbeđene dovoljne količine energenata, iz Toplane upozoravaju da su dugovanja građana i privrede prema ovom preduzeću i dalje velika.

Iako poslednjih godina, unapređenjem grejnog sistema, i naplata potraživanja ide uzlaznom linijom, ukupan dug građana i pravnih subjekata prema Gradskoj toplani premašuje 145 miliona dinara. Ipak isporuka toplotne enrgije, u jeku grejne sezone, kažu nadležni, teče uredno.

”Naši korisnici usluga grejanja nemaju razloga da budu zabrinuti. Grejanje protiče bez ikakvih kvarova. Gradska toplana je snabdevena sa dovoljnom količinom mazuta i uglja, ali moram napomenuti da su dugovanja naših korisnika velika. Trenutno dugovanje kod građana, odnosno  stambenog dela je oko 116 miliona, a kod privrede oko 29 miuliona. Ovim putem bih apelovala na sve naše korisnike da dođu i da izmire svoje obaveze, kako bi Gradska toplana bila u mogućnosti da izmiri svoja dugovanja za nabavku energenata”, ijavila je PR Gradske toplane, Sadija Ganević.

Izuzimajući zaostala dugovanja, naplata potraživanja tokom 2019.godine, kažu nadležni, bila je na zadovoljavajućem nivou. I dalje je, naglašavaju, otvorena mogućnost za reprogram zaostalog duga u više mesečnih rata.

S. Lj.

 

Podeli