DruštvoVesti

Specijalni budilnici za gluve i nagluve osobe

 Članovima Uduženja gluvih i nagluvih Novi Pazar, podeljenji su specijalni budilnici sa vibracijom koje je Gradska uprava obezbedila za njih. Pored budilnika, deci članovima i deci čiji su roditelji članovi ovog Udruženja uručeni su i novogodišnji poklon paketići.

U toku ove godine, specijalne budilnike za gluve i nagluve osobe koji su članovi Udrženja, lokalna samouprava je obezbedila ukupno 25. U prvoj polovini godine podeljeno je 15 a sada još 10. “Želim ovom prilikom da zahvalim gradonačelniku Nihatu Biševcu koji nam je obećao da će nam do kraja ove godine obezbediti još preostalih 10 budilnika I evo obećanje je ispunio”, kazala je sekretarka Udruženja Amela Alivodić

Ona je istakla da je saradnja lokalne samouprave sa ovim Udruženjem oduvek bila dobra I izrazila nadu da će tako biti I ubuduće.

Član gradskog veća Fevzija Murić, koji je sa sekretarkm Udruženja Amelom Alivodić korisnicima podelio specijane budilnike sa vibracijom, rekao je da lokalna samuprava vodi računa o svim institucijama koje se bave radom sa osobama sa invaliditetom. “Naša saradnja je oduvek bila dobra a mi kao lokalna samouprava godišnjim planom I programom uvek obuhvatimo I ovakva udruženja kako bi mogli d aim pomažemo”, kazao je Murić.

Nakon podele specijalnih budilnika, deci članovima kao i deci čiji su roditelji članovi ovog Udruženja podeljeni su novogodišnji poklon paketići .

B.V.

Podeli