DruštvoVesti

Gradonačelnik Nihat Biševac posetio štićenike Udruženja MNRO

 Štićenike Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama danas je sa saradnicima obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je bio i na zajedničkom doručku sa njima koji su obezbedili prijatelji ove ustanove, humani sugrađani, koji su na ovaj način želeli da pokažu da se i bez nekog posebnog povoda treba družiti sa osobama ometenim u razvoju i ne svrstavati ih u građane drugog reda. Gradonačelnik Biševac je u razgovoru sa zaposlenima obećao pomoć ovoj instituciji.

Gradonačelnik Biševac je direktorki  Lejli Delić i njenim saradnicima rekao da će im lokalna samouprava sigurno pomoći kako bi se stvorili još bolji uslovi za boravak korisnika a i rad zaposlenih. “Želim da zaista pohvalim kompletan kolektiv Udruženja na čelu sa direktorkom Lejlom Delić koji zaista ulaže maksimalan trud u radu sa štićenicima i sve što Grad Novi Pazar može da pomogne pomoći će”, kazao je Biševac.

“Zahvaljujem od srca gradonačelniku, njegovim saradnicima i donatorima doručka što su izdvojili vreme da se danas druže sa našim korisnicima i sa nama i zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji sa lokalnom samoupravom koja nam je uvek izlazila u susret kada je to bilo potrebno”, kazala je direktorka Udruženja MNRO Lejla Delić i izrazila nadu da će se ta saradnja nastaviti i ubuduće.

Naš sugrađanin Esad Beširović, otac je deteta koje je štićenik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama . On je svojim prijateljima koji su došli u Novi Pazar iz Nemačke i Francuske pričao da u gradu postoji ustanova koja se bavi radom sa osobama u smetnjama u razvoju i oni su poželeli da ih posete. Danas su im donirali doručak i obećali da će im i oni, sa našim ljudima u dijaspori, pružiti pomoć.

Korisnici Udruženja danas su zaista bili srećni zbog posete koju su imali, slikakli su se sa gostima, zahvalili im što su ih obišli a zaposleni su još jednom pokazali koliko se trude da im olakšaju svaki dan.

B.V.

Podeli