Većnici usvojili nacrt budžeta

Većnici Novog Pazara usvojili su nacrt budžeta za 2020. godinu, koji je za 3 odsto uvećan u odnosu na ovogodišnji budžet. Takođe, na ovom zasedanju, između ostalog, usvojeni su i planovi i programi rada svih javnih preduzeća i ustanova.

Budžet Grada Novog Pazara za 2020.godinu projektovan je na 3 milijarde i 230 miliona dinara. Pre nego je uvršten u dnevni red Gradskog veća, sa raspodelom budžetskih sredstava upoznati su i građani Novog Pazara.Oni su, kroz javne rasprave i ankete imali i mogućnost da učestvuju u kreiranju budžeta, koji će i naredne godine, kako se najavljuje, biti razvojni i štedljiv u isto vreme.

”Budžet grada je uvećan u odnosu na prošlu godinu. Najveći deo sredstava biće opet za infrastrukturu, ali takođe dobar deo sredstava opredeljujem za obrazovanje i renoviranje školskih ustanova. U narednoj godini izdvojena su sredstva i za kupovinu zemljišta za izgradnju nove škole u Šutenovcu”, izjavio je član Gradskog veća Latif Đerlek.

Osim nacrta budžeta za narednu godinu, većnici su usvojili i rebalans za tekuću.

Na ovom zasedanju gradski većnici su usvojili i izmenu odluke o planu javnih nabavki. Na taj način izdvojena su finansijska sredstva Centru za socijalni rad, za adaptaciju prostorija nekoliko udruženja osoba sa invaliditetom.

S.Lj.

Podeli