Categories: DruštvoVesti

Tri paketa podrške za Grad Novi Pazar

Grad Novi Pazar jedna je od retkih jedinica lokalne samouprave koja je na 47. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština potpisala sva tri paketa podrške. Gradonačelnik Nihat Biševac je u ime grada potpisao Memorandum o nastavku saradnje i pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi”, Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške “Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou”, i Sporazum o saradnji o sprovođenju lokalnih projekata u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijative za inkluziju faza 2”. Ukupna vrednost ovih projekata iznosi 250 000 eura.

Memorandum o nastavku saradnje i pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi” potpisali su Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Delegacija EU, Misija Saveta Evrope, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške.

“Taj paket podrške je od velikog značaja. Ukoliko želimo da naši građani budu zadovoljni uslugom, moramo voditi računa o onima koji pružaju uslugu građanima, odnosno zaposlenima u lokalnim samoupravama, njihovim kvalifikacijama, veštinama, ali i o tome koliko su motivisani, jer taj njihov učinak na radnom mestu utiče na rad celokupne lokalne administracije i kvalitet života građana”, rekao ministar je Branko Ružić.

Grad Novi Pazar jedan je od 15 gradova i opština koji je danas potpisao Memorandum o saradnji u implementaciji paketa podrške “Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou”, koji sprovodi SKGO, u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti”, a koji realizuje UNOPS.

Sporazum o saradnji o sprovođenju lokalnih projekata u okviru projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – Inicijative za inkluziju faza 2”, potpisali su predstavnici GIZ, SKGO i predstavnici gradova i opština koji su korisnici podrške.

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Gaza: Od 7. okrobra 2023. godine ubijeno 34.622 Palestinaca

Najmanje 26 Palestinaca je ubijeno, a 51 je povrijeđen u izraelskim napadima u Pojasu Gaze…

38 mins ago

Obilježena godišnjica masovnog ubistva učenika beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”

Godinu dana prošlo je od kako je učenik beogradske Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" K. K.…

48 mins ago

Traga se za pljačkašima kazina

Policija u Novom Pazaru traga za počiniocima koji su u novopazarskom naselju Selakovac iz jednog…

2 hours ago

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

19 hours ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

1 day ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

1 day ago