PolitikaVesti

Ambasador Belgije posetio SDA Sandžaka

Ambasador Kraljevine Belgije u Beogradu  Koen Adam sa saradnicima posetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom se sreo sa njenim rukovodstvom.

Predsednik SDA Sulejman Ugljanin naglasio je da je SDA Sandžaka od svog osnivanja, punih 29godina parlamentarna stranka i da je osnovni cilj stranke rješavanje političko-teritorijalnog statusa Sandžaka i evropske i NATO integracije.

Predsednik Ugljanin je na sastanku istakao i zabrinutost zbog činjenice da status Bošnjaka i status Sandžaka još uvek nije rešen te naglasio da se SDA Sandžaka ne slaže sa Akcionim planom za manjine Vlade Republike Srbije.

”Manjinski Akcioni plan u potpunosti ignoriše sve probleme i sva nerešena pitanja od vitalnog interesa za Bošnjake. Bošnjaci Sandžaka kao narod nad kojim su srpske oružane snage izvršile zločin genocida u Srebrenici ne vidi nikakvu perspektivu niti budućnost u ovakvoj Srbiji koja je proglašena krivom odlukama međunarodnih sudova za zločin genocida i druge zločine nad Bošnjacima u vreme Miloševićevog režima. Zato je specijalni status Sandžaka minumum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Srbiji” navode iz SDA Sandžaka i dodaju da je ambasador Belgije detaljno informisan sa sadržinom specijalnog statusa za Sandžak.

 

 

Senada Kalić

 

Podeli