DruštvoVesti

“Novi Pazar brine – Lokalno partnerstvo za sigurnu zajednicu“

Kulturni centar Damad organizovao je radionicu  gde su predstavljene etičke smernice za izveštavanje o ljudskim pravima, ekstremizmu i radikalizmu . Ova aktivnost sporvedena je u okviru projekta “Novi Pazar brine – Lokalno partnerstvo za sigurnu zajednicu“.

Radionica Kulturnog centra DAMAD je namenjena novinarima  televizije, radijskih stanica, štampanih i informativnih portala, koji svakodnevno prate lokalna zbivanja i izveštavaju o njima za svoje medije ili kao dopisnici medija sa nacionalnom pokrivenošću. Radionica se organizuje u okviru projekta Novi Pazar brine – Lokalno partnerstvo za sigurnu zajednicu“, koji ima za cilj unapređenje saradnje između OCD i državnih institucija u identifikovanju, praćenju i rešavanju pitanja vezanih za ljudske bezbednosti na lokalnom nivou.

Etičke smernice o ljudskim pravima, radikalizmu i ektremnom ponašanju prezentovao je, glavni i odgovorni urednik informativnog portala Autonomija Nedim Sejdinović

Projekat “Novi Pazar brine – Lokalno partnerstvo za sigurnu zajednicu“je podržao grad Novi Pazar i realizuje se uz finansijsku pomoć Misije OSCE-a u Srbiji.

Podeli