Škola za trudnice

U okviru projekta o sufinansiranju mera populacione politike u novopazarskom Domu zdravlja preko pedeset trudnica završava šklu za psihofizičku pripremu budućih mama. Projekat finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku i Grad Novi Pazar.

Jelena Biorac i Emina Imamović od 7. meseca trudnoće pohađaju školu za trudnice. Stečena teoretska znanja i vežbe, značiće im, kažu, i u postporođajnom periodu.

Patronažna sestra, predavač, Amra Korać kaže da je zahvaljujući ovom projektu obezbeđena i kompletna oprema za rad u kabinetu. Nabavljene su strunjače, ogledala, jastuci, lopte, klima i prezenter.

”Glavna ideja projekta nam je bila da podstaknemo što veći broj trudnica, u tome smo donekle i uspeli, jer preko 50 trudnica pohađalo je prihofizičku pripremu za porođaj, što podrazumeva obuku o materinstvu u periodu posle porođaja”, rekla je Korać.

Ukupan iznos odobrenih sredstava za ovakav vid edukacije o reproduktivnom zdravlju je 300 hiljada dinara. 240 hiljada obezbedio je Kabinet ministra bez portfelja, zaduženog za demografiju i populacionu politiku, a 60 hiljada dinara Grad Novi Pazar.

S.Lj.

 

Podeli