Društvo

Komunalci spremni za zimski režim rada

Javno komunalno preduzeće ”Gradska čistoća” prešlo je na zimski režim rada od prvog decembra. Prvi sneg su, kažu, spremno dočekali sa dovoljnim količinama posipnog materijala, ali i zanovljenom mehanizacijom.

”Uključujemo kompletnu raspoloživu mehanizaciju. Obezbedili smo dovoljne količine putarske soli, tako da možemo reći da spremno dočekujemo ovaj zimski period”, izjavio je tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća” Dino Skenderović.

Na veći stepen spremnosti povoljno utiče i nabavka novog kamiona smećara, tako da u ovu zimsku sezonu komunalci ulaze sa ukupno 11 vozila.

”Uspeli smo da iz sopstvenih sredstava obezbedimo još jedan kamion auto smećar, što će nam olakšati vršenje usluga u službi prikupljanja i odvoženja komunalnog otpada. U predhodnom periodu smo nabavili dva nova kamiona tako da smo u velikoj meri obnovili vozni park što se tiče službe iznošenja smeća, ali najveći problem pričinjavaju situacije kada je neprohodan put do deponije”, kazao je Skenderović.

On je naglasio da u režimu odvoženja smeća neće biti promene sve dok visina snežnog pokrivača ne bude stvarala veće probleme kada je u pitanju prohodnost gradskih ulica.

S.Lj.

Podeli