Mladost zadržala drugo mesto u Šumadijskoj ligi

Bokseri novopazarske Mladosti zadržali su drugo mesto na tabeli Šumadijske lige i posle mečeva devetog kola, čiji su bili domaćini.

Kadeti Mladosti ostvarili su dve pobede, pošto je Semir Bulić u kategoriji do 54 kilograma savladao člana Goča iz Vrnjačke Banje Nikolu Glavčića prekidom u drugoj rundi, dok je Emin Muminović u kategoriji do 57 kilograma dobio Erola Aganovića iz prijepoljskog Miksa sa 2:1.

Bokseri Mladosti su u juniorskom uzrastu ostvarili dva trijumfa u kategoriji do 80 kilograma, s obrzirom da je Ahmet Mavrić slavio protiv Đorđa Bondžića iz Goča prekidom u drugoj rundi, dok je u borbi koja je proglašena za najbolju na takmičenju Kabir Azemović primorao Belmina Kaljića iz Miksa na predaju u prvoj rundi.

Juniorke Mladosti Dženisa Bihorac i Emina Alibašić boksovale su nerešeno u kategoriji do 48 kilograma, kod juniora lakših od 75 kilograma Ibrahim Dacić iz Mladosti predao se u prvoj rundi Ognjenu Matoviću iz Miksa, a senior Mladosti Dženan Novalić je u kategoriji preko 91 kilograma predajom pre početka treće runde izgubio od Nemanje Kneževića iz Kragujevca.

Kadet novopazarskog Dandija Dženis Vanić je u kategoriji do 48 kilograma bio bolji od Alekse Orovića iz Berana sa 2:1, dok je bokser Novog Pazara Omer Kurtanović kod kadeta čija težina ne prelazi 50 kilograma odlukom sudija 3:0 pobedio Hakana Dacića iz Mladosti.

Pred oko 300 ljubitelja boksa u dvorani Pendik, održano je ukupno 14 borbi, a ekipa Miksa i dalje je vodeća na tabeli Šumadijske lige.

M. Minić

Podeli