DruštvoVesti

Biševac: Prioritet ulaganje u obrazovanje i stvaranje jednakih šansi za svu decu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima i direktorka Centra dečijih letovališta Tanja Santrač obišli su učenike sa poteškoćama u razvoju osnovne škole „Desanka Maksimović“. Prilikom posjete uručeni su računari koje je posredstvom Grada donirao privrednik iz Turske, a Centar dečijih letovališta uručio je za 29 đaka sa smetnjama u razvoju i njihove pratioce besplatan odmor.

Današnja donacija je nastavak saradnje Centra dečijih letovališta, grada Novog Pazara i turističke organizacije “Dest”, a 29 učenika sa svojim pratiocima koristiće odmarališta specijalizovana za  boravak djece, u kojima im je obezbjeđeno pohađanje nastave u prirodi, ali i prostor za odmor i oporavak.

Prosvjetni radnici angažovani u radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju zadovoljni su intenzitetom saradnje sa Gradskom upravom, ističu da im je posebno važno što gradonačelnik Biševac podršku djeci ne doživljava kao posao, nego lično zadovoljstvo.

“Gradonačelnik, jedan od rijetkih ljudi koji podršku djeci ne doživljava kao posao. Nastoji, primjetila sam nakon prve posjete školi da poboljša uslove za njihov rad i napredak, pa da i djeci i njihovim roditeljima makar jedan dan učini posebnim”, rekla je nastavnica Remzija Mekić.

 

BIŠEVAC: JEDNAKE ŠANSE ZA SVU DECU

Jedan od prioriteta politike grada Novog Pazara je ulaganje u najmlađe, u njihovo obrazovanje i nabavka savremenih nastavnih sredstava, te stvaranje podjednakih  šansi za napredovanje, obrazovanje i vaspitanje svih đaka. Takve aktivnosti realizovane su i zahvaljujući prijateljstvima koje Novi Pazar gradi, a od kojih koristi imaju svi građani, ističe gradonačelnik Biševac.

„Grad će nastaviti da ulaže u stvaranje što boljih uslova u razvoj odeljenja škole „Desanka Maksimović“ koja pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju. Uz  podršku prijatelja Novog Pazara nastojimo da obezbedimo sve što je potrebno u radu učenika ali i njihovih pratilaca. Zahvalan sam i deci i njihovim nastavnicima na trudu i radu koji ulažu, a koji su pokazali danas kroz kratak program i dan nam učninili neizmerno prijatnijim i lepšim”, rekao je gradonačelnik Biševac.

U znak zahvalnosti đaci su kroz kvalitetan program pokazali koliko znaju i šta su sve naučili uz veliko zalagnje nastavnog kadra uključenog u rad sa njima.

A. Ni.

foto: novipazar.rs

Podeli