Društvo

Svetski dan televizije

Danas je Svetski dan televizije. Rezolucijom 1996. godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 21. novembar Danom televizije. Ustanovljen zbog činjenice da je televizija glavni instrument u informisanju i uticaju na javno mnjenje. Televizija olakšava društvenu i kulturnu komunikaciju i podstiče saradnju i partnerstvo u svetu.

Za dan rođenja televizije uzima se 25. april 1925, kad je Britanac Berd u Londonu preneo sliku lutke iz potkrovlja u radnju u prizemlju, gde je bio montiran prijemnik.

Dvanaest sati i 30 sekundi trajao je najduži televizijski intervju bez prestanka, prikazan u Španiji, i u njemu su gostovale slavne ličnosti.

O NAMA

Od 2002. godine u okviru JPI „Novi Pazar“ počinje da radi i televizija. Ideja je bila ista kao i prilikom osnivanja radio Novog Pazara. Jak informativni program. Televizija je u početku, signalom pokrivala samo šire područje Novog Pazara.

Proteklih godina , signal  RTV Novi Pazar  znatno je pojačan, tako da nas sada mogu gledati širom Srbije, kablovskim putem u zemljama Ex Jugoslavije, širom Evrope, Amerike, satelitom u celom svetu.

GG/ Portali

Podeli