DruštvoVesti

Podsticajno roditeljstvo kroz igru

Novi Pazar je jedan od šest gradova u Srbiji u kojem je predstavljen program za podršku podsticajnom roditeljstvu kroz zajedničku igru djeteta i roditelja, koji sprovodi Unicef. Cilj projekta je da se roditeljima pruže kapaciteti, podrška i znanje, kako da kroz igru pomognu svojoj deci da na najbolji mogući način razviju svoje potencijale.

Predškolske ustanove, zdravstveni centri i ustanove socijalne zaštite treba da ponude lokalne strategije, planove i inovativna rješenja na osnovu kojih će se naći sistematska rješenja koja će biti usvojena u program za rani razvoj djeteta, odnosno kako da kroz igru roditelji pomognu svojoj djeci da na najbolji način razviju svoje potencijale.

U realizaciji ovog projekta, osim lokalne samouprave, aktivno učešće uzeli su i Dom zdravlja, predškolske ustanove, Centar za socijalni rad, udruženja i nevladine organizacije.

Projekat će, pored Kragujevca, biti realizovan i u Novom Sadu, beogradskoj opštini Palilula, Boru, Vranju i Novom Pazaru, a njime će biti obuhvaćeno ukupno 60.000 dece i njihovih roditelja.

A. Ni.

Podeli