DruštvoVesti

Gimnazija svoj dan proslavila u obnovljenoj zgradi

U novopazarskoj Gimnaziji održana je svečanost povodom Dana škole ali i okončanja radova na potpunoj rekonstrukciji zgrade te obrazovne ustanove. Vladina kancelarija za javna ulaganja uložila je 70 miliona dinara u rekonstrukciju pa su tako obnovljene izolacija i fasada, učionice, stolarija…

Prošlo je 106 godina od kada je Gimnazija daleke 1913. godine upisala prvu generaciju sa 48 đaka. Danas nakon više od jednog vijeka, zahvaljujući sveobuhvatnim radovima na rekonstrukciji Gimnazije koji su završeni prije projektom predviđenog roka nastava se odvija u savremenim učionicama i zgradi škole.

Direktor te obrazovne ustanove Nermin Dražnin ističe kako su današnji uslovi u kojima se radi bili najveći cilj menadžmenta Gimnazije.

Prisutne je u ime ministra prosvjete Mladena Šarčevića pozdravila njegova savjetnica Marija Krneta.

 

Biševac: Svojim radom i trudom đaci Gimnazije zaslužili savremenu i modernu školu

 

Obraćajući se učenicima Gimnazije i okupljenima na svečanosti, prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da rekonstrukcija Gimnazije i ulaganje u tu školu rezultat rada i ostvarenih uspjeha đaka i njihovih nastavka. Podsjetio je Biševac da je u poslednje dvije godine duplirano izdvajanje iz gradske kase za obrazovanje i mlade, jer je, podsjeća Biševac, ulaganje u omladinu i školstvo ulaganje u budućnost Novog Pazara i njegovih građana.

“Uspeli smo da  uz pomoć donatora, Ministarstva prosvete i Kancelarije za javna ulaganja u rekonstrukciju Gimnazije uložimo 70 miliona dinara. Novac je uložen za potpunu rekonstrukciju škole u cilju stvaranja najboljih uslova za rad. To ste vi đaci zaslužili vašim radom i rezultatima. Vaša škola ima veoma bogatu tradiciju u dugoj istoriji, bila je nekada najbolja Gimnazija u Jugoslaviji. Stvorila je poznate stručnjake, poznate ne samo u zemlji nego i u svetu. Dragi đaci, na vama je obaveza i zadatak da nastavite njihovim putem a Gradska uprava će sa Ministarstvom prosvete nastaviti da ulaže u razvoj obrazovanja, jer najbolja investicija je ulaganje u obrazovanje odnosno u vas mlade koji ste budućnost našeg grada i zemle”, rekao je gradonačelnik Biševac okupljenima na svečasnosti organizovanoj povodom Dana škole.

Program pripremljen za ovu priliku obilovao je talentom I umećem svojstvenim za novopazarske gimnazijalce.

A. Ni.

 

Podeli