DruštvoVesti

Predstavljen program aktivne zajednice

Predstavnici Trag fondacije iz Beograda danas su u novopazarskom Klubu heroja održali prezentaciju vezanu za program dodele donacija Aktivne zajednice. Prezentacija je imala za cilj da se uspostavi aktivna razmena o potrebama, problemima i idejama.

Trag fondacija već dvadeset godina sprovodi program dodele donacija Aktivne zajednice u okviru kojeg je do danas podržano 630 inicijativa neformalnih grupa i udruženja u preko 200 zajednica širom Srbije. Program od samog početka prati potrebe udruženih građana i građanki, i novčano a i na druge načine ih podržava da realizuju svoje ideje koje doprinose razvoju i boljitku njihovih zajednica. “Projekte koje Trag fondacija podržava nisu tematski ograničeni i plod su ideja, energije, rada i posvećenosti ljudi koji učestvuju u njima”, kazala je ispred pomenute fondacije Milena Vujović.

“Ovakvi programi su veoma bitni za zajednicu i nama je drago što naši prijatelji iz Trag fondacije često dolaze u Novi Pazar i prezentuju nam uvek nešto korisno”, rekla je Nusreta Brunčević ispred Fondacije Front i Kluba heroja.

B.V.

Podeli