SDA: Sandžak zajednica ravnopravnih građana i naroda

Na sednici Glavnog odbora SDA Sandžaka, održanoj juče, u rad tog najvišeg stranačkog organa, uključeno je 85 novih, kako je saopšteno, visoko obrazovanih, članova iz svih gradova Sandžaka.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, reč je o stručnim kadrovima sa završenin osnovnim i master studijama, mlađim od 30 godina.

Glavni odbor je prihvatio novi koncept rada Stranke koji je predložio njen predsednik Sulejman Ugljanin, zasnovan na, kako se navodi, jasno definisanom cilju, specijalnom statusu za Sandžak, kao minimum koji garantuje biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka u Sandžaku.

”Stranka demokratske akcije Sandžaka daje prioritet razvojnom konceptu Sandžaka i uključenju velikog broja stručnih kadrova u rad stranke, u cilju izgradnje regionalnih i lokalnih institucija za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak i rešenja ustavno-pravnog statusa bošnjačkog naroda. U ovom vrlo važnom istorijskom trenutku evropskih i evroatlanskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, SDA Sandzaka ostaje otvorena za sve koji su spremni da učestvuju u izgradnji sretnije budućnosti u Sandžaku, kao zajednici ravnopravnih građana i naroda” saopšteno je iz te stranke.

 

 

Senada Kalić

Podeli