Categories: DruštvoVesti

Asfalt kroz industrijsku zonu

Kao u jeku građevinske sezone, asfaltira se i vikendom. Novi asfalt u dužini od 550 metara, odnosno 750 sa uklapanjima na mostu iz pravca Čerkez mahale i 12. srpske brigade, dobio je i krak Ulice Dimitrija Tucovića u industrijskoj zoni. Finansijska sredstva za uređenje te saobraćajnice obezbedili su Grad Novi Pazar i Ministarstvo privrede. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je prilikom obilaska radova da bi do kraja produžene građevinske sezone trebalo da se realizuje još 16 potpisanih ugovora za infrastrukturno uređenje.

Ulica koja je bila bez ikakve infrastrukture već poprima obrise uređenog dela grada – savremene industrijske zone. Asfaltu je predhodilo urađenje fekalne, kišne kanalizacije i vodovoda, a postavljena je i instalacija za javnu rasvetu. Građani su, kažu, zadovoljni radovima, koje i tokom vikenda obilaze predstavnici lokalne vlasti.

”Završavamo sa prvim slojem asfalta. Radiće se drugi sloj, trotoari, montaža lampi za javnu rasvetu i ovaj deo grada će zasigurno izgledati mnogo drugačije, u najpozitivnijem smislu. Ovde je industrijska zona, Elektrodistribucija, pogon Zastave, a u neposrednoj blizini za par nedelja kreće i izgradnja poslovnog centra Lidl”, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović. On je naglasio da je u skladu sa potpisanim ugovorom obaveza izvođača iz preduzeća Novi Pazar – put da se, osim asfalta uradi horizontalna i vertikalna signalizacija, obeleže staze, pešački prelazi i postave saobraćajni znaci.

Hasanović je podsetio da u ovoj sezoni predstoji realizacija još 16 potpisanih ugovora sa izvođačima. On je izrazio očekivanje da će već produžena građevinska sezona trajati i narednih mesec, mesec i po dana.

”U suprotnom, ukoliko nas sneg iznenadi, svi dogovoreni poslovi radiće se naredne sezone”, naglasio je Hasanović. On je istakao da su finansijska sredstva obezbedili Grad Novi Pazar i Ministrastvo privrede, te da velike zasluge pripadaju i ministru Rasimu Ljajiću, koji je inicirao realizaciju ovakvog projekta.

Kako je najavio Hasanović, narednih dana radiće se parterno uređenje i asfaltiranje prilaza ulazima u zgradu Lepa Brena, od koje će, do polovine naredne godine biti urađena i nova saobraćajnica do Carske ćuprije, kada će obe obale u ovom delu grada biti potpuno infrastrukturno uređene.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago