Categories: DruštvoVesti

Potpuno novi foaje Kulturnog centra

Radovi na rekonstrukciji foajea Kulturnog centra su pri kraju. Uporedo se radi i na postavljanju fasade, a svečano otvaranje planirano je polovinom sledećeg meseca kada će građani moći da vide jedan potpuno nov multifunkcionalan  prostor sa bogatim sadržajima.

Građane Novog Pazara će sledećeg meseca dočekati potpuno nov, opremljen po savremenim standardima foaje kultirnog centra, čija je potpuna rekonstrukcija pri kraju. Veći prostor  biće obogaćen i različitim sadržajima, a plan je urađen  tako da će biti prilagođen za izvođenje  raznih manifestcija i svečanosti. Direktor Husein Memić kaže da  Novi Pazar  dobija postor koji do sada nije imao.

“Ovde će se osim standardnih kulturnih manifestacija izvoditi i druge svečanosti. Prostor će biti multifunkcionalan. Želeli smo da imamo prostor, koji je veći nego pre. Foaje još uvek nije završen, sada se rade finese, jer nam je želja da ovaj prostor dobije i umetnički karakter. Uradićemo i mozaik, a s obzirom da je poznato da je foaje bio hladan postavljeno je i podno grejanje. Ovde će moći da se izvode predstave, oni koji dođu imaće gde da sednu, ali će biti postavljen I šank gde će biti omogućena I kupovina kao u većim bioskopima sa bogatim sadržajima. Siguran sam da će za nekih dvadeset  dana  ovo biti prostor na koji ćemo biti ponosni svi. Možda će biti i mesto za parove, koji imaju želju da se ovde venčaju. Mesto za književne večeri, mini predstave, kao i za još mnoge manifestacije”,rekao je Memić, koji je zaključio da je u Kulturnom centru urađen veliki broj infrastrukturnih radova, koji su ovom objektu potpuno promenili izgled.

Ova godina je za Kulturni centar bila godina velikih ulaganja. Osim  unutrašnjih radova prostor oko zgrade je sređen,  ali se radi i na zameni spoljne fasade. Memić dodaje da će kada radovi budu završeni ovo biti institucija, koja će biti jedna od lepših u regionu.

Kako je i ranije najavljeno multimedijalna učionica i Turski kutak su sa prvog sprata su izmešteni na balkon.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

18 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

2 days ago