DruštvoVesti

VIDEO – Nevrijeme paralisalo Crnu Goru: Zatvoren put Podgorica-Kolašin, voda prodrla u tunele, poplavljene kuće…

Nevrijeme, praćeno obilnim padavinama koje su pogodile Crnu Goru izazvale su velike probleme širom države. Zatvoren je put Podgorica-Kolašin zbog odrona, kao i magistralni put Mojkovac-Đurđevića Tara.

U Nikšiću je obustavljen saobraćaj ka Brezoviku jer voda poplavila magistralu.

Ukoliko ostane isti intenzitet kiše, kako je saopšteno iz Službe zaštite Nikšić, i Brezovački most će uskoro biti pod vodom.

Kako javlja RTVNK voda je prodrla u kuće, pa su česte intervnencije pripadnika Službe spasavanja.

Kiša neprestano pada i u Podgorici.

Pojedine ulice u Tološima i Zlatici, koje godinama muku muče sa kišom, zbog nedostatka atmosferske kanalizacije, poplavljene su.

U Platijama jaka voda iz stijena direktno se slijeva na put, pa svi vozači moraju dodatno biti oprezni. Kiša pada jačim intezitetom te je saobraćaj ka sjeveru otežan.

Voda je poplavila i tunele u Platijama, javlja jedan od čitalaca Standarda.

Ni na primorju nije ništa bolje. Ogromnu količinu padavina u Herceg Novom, za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci, pa je došlo do poplava.

Kritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte, kazao je za Radio Jadran komandir Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović.

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Zbog jakih talasa kruzer MSC „Opera” koji je jutros trebalo da uplovi u Kotor odustao je od dolaska zbog jakog južnog vjetra.

 

Izvor: Standard

Podeli