‘’Urbane bašte iz dečije mašte’’

Povodom uspešno završenog projekta ‘’Urbane bašte iz dečije mašte’’, koji su realizovali Udruženje ‘’Green love’’ i Centar ‘’Duga’’, u partnerstvu sa Javnim komunalnim preduzećem ‘’Gradska čistoća’’, organizovana je svečana dodela sertifikata osnovcima i srednjoškolcima koji su učestvovali u projektu. Urbane bašte na nekoliko lokacija rezultat su projekta koji ima cilj unapređenje kvaliteta života građana.

Predhodnih meseci, učesnici su edukovani o pojmu i značaju urbanih bašti i načinima na koje se one mogu kreirati. Urbane bašte po njihovim nacrtima i idejama, rezultat su projekta kojim su zadovoljni i organizatori.

”Zadovoljni smo realizacijom projekta, čiji je osnovni cilj da se poboljša kvalitet života ljudi u Novom Pazaru i za takv projekat imali smo podršku Minstarstva za zaštitu životne sredine”, izjavila je koordinatorka projekta, Prof.dr Nataša Đorđević.

Učesnici projekta bili su učenici OŠ ‘’Jovan Jovanović – Zmaj’’ i Srednje medicinske škole ‘’Dva heroja’’. Urbane bašte u bliziti zgrade Jezero konkretni su rezultati projekta nakon kojeg su učesnici postali svesniji o značaju urbane prirode i bogatiji saznanjima i veštinama o formiranju urbane bašte.

S.Lj.

Podeli