Sport

Biševac: Saida i Ajla mnogo učinile za Novi Pazar i Srbiju

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da zlatna medalja Saide Bukvić i srebrna Ajle Lukač u lou-kiku na Svetskom kik-boks prvenstvu u Sarajevu mnogo znače za naš grad i Srbiju.

“Prepoznati smo kao grad sporta i borilačkih veština. Po rezultatima, njih dve zaslužuju bolje uslove i u narednom periodu dobićemo salu za borilačke sportove. One su primer za mlade, predstavljaju nas na pravi način”, ocenio je Biševac na prijemu u čast pazarskih kik-bokserki.

On je istakao da nije lako iz godine u godinu osvajati medalje na Svetskim i Evropskim prvenstvima, da je potrebno puno rada i odricanja takmičarki, njihovih trenera i ostalih da bi se nastavio kontinuitet, koji je dokaz kvaliteta.

Saida Bukvić je u lou-kiku do 52 kilograma stigla do trećeg svetskog zlata.

“Uvek je teže odbraniti, nego osvojiti titulu. Imala sam tri jaka meča i zadovoljna sam kako sam radila u nikad jačoj konkurenciji. Dala sam sve od sebe”, kazala je Bukvić.

Ajli Lukač je pripalo srebro u lou-kiku do 56 kilograma, njeno drugo na svetskom nivou.

“Zadovoljna sam svojim nastupom i medaljom. Posle dve pobede, od kojih je jedna nad Poljakinjom (Ivonom Njerodom), poražena sam u finalu”, navela je Lukač.

Srbija na Svetskom prvenstvu u Sarajevu osvojila 15 medalja, od toga osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane.

M. Minić

Podeli