Categories: Sport

Fudbalski klub Novi Pazar traži prijem kod nadležnih organa FSS

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da će povodom izjava trenera Sinđelića Dragana Đukanovića o uvredama pazarskih navijača na nacionalnoj osnovi, a za vreme utakmice dva kluba na Gradskom stadionu, zatražiti prijem kod čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

“U minulom periodu ostvarili smo odličnu saradnju sa FSS i imamo puno poverenje u organe naše fudbalske organizacije u donošenju odluke povodom dešavanja na utakmici između Novog Pazara i Sinđelića. Prihvatićemo svaku sankciju koja bude uvažavala argumente i činjenično stanje na terenu. Prvi dižemo glas da se osude nesportska dešavanja”, navodi se u saopštenju Pazaraca.

Čelnici pazarskog prvoligaša ističu da nikada neće prihvatiti da se incidentnim situacijama daje nacionalna ili nacionalistička konotacija.

“Tako nešto mogao je da vidi i čuje samo jedan čovek, od četiri hiljade prisutnih na stadionu. To je trener Sinđelića, izvesni Dragan Đukanović. Nećemo dopustiti da bilo ko gradi karijeru i stvara fudbalsko ime blateći naš klub jer 99,9 odsto fudbalske Srbije nikada nije čulo i ne zna ko je dotični. Sada se, eto, čulo i za tog fudbalskog genijalca”, piše u saopštenju Novog Pazara.

U tom klubu su izrazili spremnost da organima FSS predoče kompletnu dokumentaciju i video snimak utakmice, kako bi se svi uverili ko ne govori istinu.

“Osim toga, predložićemo da se pred svaku utakmicu radi test na drogu i alkohol za trenere jer bi po našem mišljenju to doprinelo da se izbegnu mnogi incidenti na našim terenima. Želimo da naglasimo da smo prilikom gostovanja Sinđeliću u Beogradu uvek bili prijateljski i korektno dočekani i žao nam je što zbog jednog čoveka, koji je prolazna kategorija u našem fudbalu, moramo da polemišemo s tim klubom”, stoji na kraju saopštenja Novopazaraca.

M. Minić

 

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Briljantni Međedović u drugom kolu Rima

Rival Hamada Međedovića u drugom kolu mastersa u Rimu biće Alehandro Davidovič Fokina.

52 mins ago

Rafah: Pobeglo oko 80.000 ljudi usljed izraelskog napada

Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA) saopćila je da je oko 80.000 Palestinaca…

2 hours ago

Pobjeda VMRO-DPMNE u Sjevernoj Makedoniji: Gordana Siljanovska Davkova nova predsjednica, stranka vodeća u Sobranju

Predsjednički i parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji rezultirali su uvjerljivom dvostrukom izbornom pobjedom desne opozicione…

2 hours ago

Ćatović ubo rekord i normu za SP

Atletičar Novog Pazara Aldin Ćatović pobedio na Memorijalu Vere Nikolić vremenom karijere na 1.500 metara…

13 hours ago

Novopazarka Amina Nurović najbolji student medicine

Novi Pazar dobio je još jednog dobrog lekara Aminu Nurović. Njen prosek tokom školovanja bio…

19 hours ago

SDP predala listu Opštinskoj izbornoj komisiji u Tutinu

Članovi izbornog štaba Sandžačke demokratske partije u Tutinu predali su danas Opštinskoj izbornoj komisiji u…

19 hours ago