DruštvoKultura

Mladi SDP-a na Sajmu knjiga

U Beogradu je juče zatvoren 64. Medjunarodni sajam knjiga, koji je okupio brojne izlagače iz zemlje i inostranstva i ukupno oko 200 hiljada posetilaca. Ovaj svojevrsni ‘’praznik knjige’’ posetilo je i oko 300 mladih Novopazaraca u organizacije Foruma mladih Sandžačke demokratske partije.

Mladi iz Novog Pazara, ali i susednih opština krenuli su minulog vikenda put Beograda, kako bi posetili jednu od najvećih manifestacijia koja se bavi promocijom književnog stvaralaštva, kulturnom razmenom, i pokretanjem aktuelnih književnih ali i društvenih pitanja. U najposećenijem danu na sajmu je bilo oko 40 hiljada posetilaca, među kojiama i oko 300 mladih Novopazaraca.

”Forum mladih Sandžačke demokratske partije i ove godine, u cilju promocije pravih vrednosti, organizovao je pesplatan odlazak na Sajam knjiga. Sa nama je pošlo preko 300 omladinaca i omladinki. Obezbedili smo 6 autobusa. But je bio besplatan, kao i ulaznice za sajam i topli obrok”, izjavila je članica Foruma mladih SDP-a Dina Biševac.

Na štandu Kreativne radionice Balkan bilo je i nekoliko dela novopazarskih autora. Selvija Ferizović se i ove godine čitalačkoj publici predstavila svojim prvencem, ‘’Sebi stranac’’. Oduševljena je, kaže, organizovanom posetom mladih iz Novog Pazara.

Na svoje mlade Novopazarce ponosna je i zamenica generalnog direktora Beogradskog sajma Gorica Škipina.

”Beogradski sajam knjiga jedna je od najposećenih manifestacija knjige i kulture u regionu, i svaka organizovana poseta ustvari pokazuje koliko je kultura značajan segment  našeg življenja. Današnja organizovana poseta iz Novog Pazara mi pričinjava veliko zadovoljstvo, jer ja sam rođena Novopazarka pa sam još ponosnija time što Novi Pazar pokazuje koliko shvata da je kultura značajan segment razvoja svakog društva”, izjavila je Škipina.

U kalendaru kulturnih dešavanja Jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama zauzima Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je ove godine okupio oko 500 domaćih i stranih izlagača sa počasnim gostima iz Egipta, a raznovrstan kulturno-umetnički program karakteristika je i ovogodišnjeg sajma knjiga.

S.Lj.

Podeli