Društvo

Mladi Novopazarci u dijalogu sa svetom

Za mlade volontere centra ”Duga” kroz Dijalog kafe organizovana je još jedna sesija razgovora sa vršnjacima iz svetskih metropola. Projekat ”Novi Pazar u dijalogu” realizuje se od 2015.godine, uz podršku Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Grada Novog Pazara.

Mladi Novog Pazara nastavljaju vezu sa svetom kroz Dijalog kafe.U ovoj internacionalnoj sesiji na temu omladinskog volonterizma učestvovale su: Amila Šarenkapić, Ela Curić i Medina Hoćanin.

”Drago mi je što učestvujem u ovakvim dešavanjima, što imam priliku da razgovaram sa vršnjacima iz drugih zemalja. Razgovaraćemo o volontiranju i radovima na novom tržištu. Očekujem zdravu raspravu i dobar dijalog”, kaže volonterka centra ”Duga” Medina Hoćanin.

”Veoma smo srećni da nas iz Novog Pazara predstavljaju naši divni srednjoškolci, volonteri centra ”Duga”, koji su se ohrabrili da pričaju na engleskom i da nas predstave svetu. Koncept Dijalog kafea se zasniva na mladima i mi se nadamo da će oni pokazati još veće interesovanje za ovakve događaje”, izjavila je direktorka centra ”Duga”, Fatima Durović.

Kroz Dijalog kafe do kraja meseca planirana je još jedna internacionalna sesija na temu ekologije, a o volonterizmu će ponovo biti reči u novembru. Kako najavljuje direktorka centra Duga, do kraja godine planirano je još 7 internacionalnih sesija, ali i nekoliko onih koje će se realizovati u okviru nacionalne mreže dijalog kafea.

S.Lj.

Podeli