Sport

Futsal: Derbi jeseni na Banjici (petak, 18.30)

Klub malog fudbala Novi Pazar gostovaće u derbiju petog kola Prve futsal lige ekipi beogradske Crvene zvezde, u duelu timova sa maksimalnim učinkom u najelitnijem takmičenju u Srbiji.

“Očekujem da pružimo više jer još uvek nemamo željenu igru iz finiša minule sezone. Trenirali smo u Raški zbog radova u dvorani Pendik, a problem je i što Ninoslava Aleksića od početka prvenstva muči skočni zglob i igra na svežinu, bez treninga. Ipak, znam karakter mojih igrača i ne sumnjam u pobedu”, rekao je trener Pazaraca Marko Gavrilović.

Crvena zvezda, odnosno bivša Srpska, tokom leta je angažovala više kvalitetnih igrača, među kojima su Brazilac Tales da Mata Feitosa, jedan od najboljih igrača futsala u Srbiji svih vremena Marko Perić, iskusni Nikola Rnić i državni reprezentativac Strahinja Petrov.

“Imaju veliki potencijal i raznovrsna rešenja u napadu, ali i nedostatke. Pokušaćemo da se skoncentrišemo i da iskoristimo te slabosti u igri rivala, odnosno da se vratimo kući sa tri boda”, naveo je Gavrilović.

Crvena zvezda i Novi Pazar igraće sutra od 18.30 u dvorani na Banjici, a čelnici domaćina saopštili su da meču mogu da prisustvuju jedino vlasnici sezonskih i klupskih karata, prijatelji i sponzori crveno-belih, te sportski radnici i igrači futsal kolektiva iz Beograda.

“Zašto se unapred misli da je puna hala problem. Nisu svi ljubitelji sporta huligani. Valjda organi reda to mogu da reše. Poenta je da to što radimo vidi što više ljudi. Ovakve stvari nas sprečavaju da krenemo napred”, zaključio je Gavrilović.

Uoči petog kola, Novi Pazar je lider prvenstva sa 12 bodova, a Crvena zvezda je na trećem mestu sa devet bodova i utakmicom manje.

M. Minić

Podeli