Kultura

Otvorena izložba slika ”Sopoćanska viđenja 2018.”

Ljubitelji likovne umetnosti sve do 27.oktobra u u Galeriji Multimedijalnog centra mogu pogledati izložbu slika ”Sopoćanska viđenja 2018.” Dela učesnika 43.saziva ove poznate kolonije, predhodno su bila izložena u Beogradu, a nakon Novog Pazara, izložba bi trebalo da bude prikazana u Kraljevu i Kruševcu. Otvaranju izložbe u Novom Pazaru prisustvovao je i gradonačelnik Nihat Biševac.

Selektorka 43.saziva likovne kolonije ”Sopoćanska viđenja” Olivrea Vukotić je na otvaranju istakla da Novi Pazar osim prirodnih lepota i kulturnoistorijskih spomenika ima i ljude, koji jednako mogu da budu inspirativni, a likovna kolonija koja postoji skoro pola veka je nešto što mora da se neguje.

Urednica programa Galerije Multirmedijalnog centra Amra Hodžić Jejna ovaj put u dvostrukoj ulozi.

”Meni kao nekom ko vodi galeriju i ko je zadužen za program trebalo je dugo vremena da se usudim da učestvujem u koloniji ”Sopoćanska viđenja”, jer je to ozbiljna likovna kolonija sa dugom tradicijom i mislim da je bilo sjajno učestvovati i družiti se sa umetnicima”, rekla je urednica programa Galerije MMC Amra Hodžić Jejna.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i autorka iz Beograda Mika Lovre. Na ovoj izložbi su i dela Ljubiše Đurića, Miroslava Lazovića, Dušana Mikonjića, Vukašina Milovića, Dimitrija Pecića, Ljiljane Stojanović, Saše Filipovića i Vesne Džakić.

S.Lj.

Podeli