DruštvoPolitikaVesti

LJAJIĆEVA SDP POSTAJE JEDINA ČLANICA SOCIJALISTIČKE INTERNACIONALE! Ajala: SDPS uskoro punopravni član SI

BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić razgovarao je danas u Beogradu s generalnim sekretarom Socijalističke internacionale (SI) Luisom Ajalom o unapredjenju saradnje izmedju SI, kao najveće organizacije partija leve orijentacijem i SDPS, koja je trenutno članica posmatrač u toj organizaciji.

Kako je saopšteno iz te partije, Luis Ajala je istakao da SDPS ispunjava uslove za punopravno članstvo u Socijalističkoj internacionali i najavio da će na sledećoj sednici Etičkog komiteta SI, u Madridu krajem novembra, predložiti da SDPS postane punopravna članica. Ajala je takodje uputio poziv Ljajiću da učestvuje na sednici Saveta SI u Madridu i naglasio da je važno da Srbija ima predstavnika u najvećoj svetskoj organizaciji partija leve orijentacije.

Ljajić se osvrnuo na aktuelne izazove sa kojima se susreću socijaldemokratske partije, naglašavajući da je delovanje Socijalističke internacionale posebno značajno u odbrani demokratskih tekovina, u eri rasta populističkih i ekstremističkih pokreta širom sveta.

Izvor: Tanjug

Podeli